Uluslararası Bodrum Herodot Çalıştayı - Hemşehrimiz Herodot Haftası

CANLI SUNUM
Sevinç Ulucanlar

HERODOT TARİHİ`nde YİYECEKLER, BİTKİLER, SAĞLIK ÖNERİLERİ

05 Kasım 2022, Saat: 14.00, Bodrum Ticaret Odası

Herodot, M.Ö 5.yüzyılda yaşadığı yerlerdeki insanların gündelik yaşamlarını adeta fotoğraflamış, "insanoğlunun yaptıkları zamanla unutulmasın" diye. O zamanın insanları, kendilerini çevreleyen doğa ile içiçe, elele ve onun sunduklarını büyük bir bilgelik ve güvenle kullanıyorlarmış. Yiyip içtiklerinin, ekip biçtiklerinin, sağlık ve temizlik konusundaki yaklaşımlarının bazılarını günümüzde de uyguluyoruz. Bazılarını ise, yanı başımızda olmalarına rağmen görmüyor, tanımıyor, yararlanmıyoruz. Herodot Tarihi’nin şaşırtıcı süprizlerini Sevinç Ulucanlar ile keşfediyoruz.

SEVİNÇ ULUCANLAR (1955, Ankara)
Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Yüksek lisans çalışmasını Southampton Üniversite'sinde, Sosyoloji Bölümü Sosyal Hizmet ve Sosyal İdare alanında tamamlamıştır. 1980-1995 yıllarında İsviçre'deki özel okullarda Türkçe öğretmenliği yaptı, bu dönemde Türkiye'ye kültürel okul gezileri organize etti. 2002'de Gümüşlük'te kendi restoranı Soğan Sarmısak'ı açtı ve 18 yıl şefliğini yaptı. Sevinç Hanım 1994'ten beri İsviçre, İngiltere ve Bodrum'da yabancılara Türk mutfağı kursları vermektedir.

Fotoğraf: promessedefleurs.com