Uluslararası Bodrum Herodot Çalıştayı - Hemşehrimiz Herodot Haftası

BELGESEL GÖSTERİMİ
Cana Üngün - Mehmet Uyargil - Reyhan Destan

HALİKARNASSOS SURLARI

01 Kasım 2022, Saat: 19.00, Aziz Nikolaos Kilisesi
Süre: 30 dk

2400 yıl kadar önce inşa edilen Halikarnas surları, antik Karia’dan günümüze ulaşan en uzun surlardır. Satrap kral Mausolos’un inşa ettirdiği Halikarnassos surları doğa ve insan tahribatına rağmen 24 asırdır ayakta kalmış, günümüzde de Bodrum’u çepeçevre kucaklamaktadır. Cana Üngün - Mehmet Uyargil ve Reyhan Destan tarafından 4 ayda hazırlanan Halikarnassos Surları belgeseli ilk kez Hemşehrimiz Herodot Haftası esnasında gösterilecek. Gösterim kilisenin içinde yapılacak.

CANA ÜNGÜN

İstanbul'da Fransız Dili ve Edebiyatı Eğitiminden sonra tekrar Bodrum’a dönen Cana Üngün, fotoğraf sanatına olan sevgisi nedeni ile fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi aldı. On yıldır fotoğraf çeken Üngün, Mehmet Uyargil ile birlikte Bodrum’un Suskun Çanları(2018 ve Ege’de bir Tahtacı Köyü Meyistan(2021) adlı belgesel filmleri çekti.

MEHMET UYARGİL(1955, İstanbul)

40 yıldır fotoğraf çekmekte olan Mehmet Uyargil, uzun yıllar yüksek öğrenimi için gittiği Almanya’da yaşadı. 2007 yılından beri Bodrum’da yaşayan Uyargil, Bodrum’un tarihi üzerine araştırmalar yapmaya ve belgeseller çekmeye devam etmektedir.

REYHAN DESTAN (1945, Lüleburgaz)

Deniz Harb Okulu ve Kalifornia PG üniversitesinden mezun. Emekli deniz subayı Reyhan Destan Deniz savunma ve Stratejik Lojistik Sistemleri, Antik Anadolu kentleri ve tarihi coğrafya sertifikaları sahibi.

Tarihi ticaret yolları, ipek yolu ve OBOR projesi konularında makale ve yazıları bulunan Destan, Anadolu tarihi, şifalı bitkiler ve petroloji alanlarına ilgi duymaktadır.

"Derin Anadolu" isimli kitabını yayına hazırlamakta.

Bir kitap tutkunu,bildik ve öğrendiklerini çevresi ile paylaşmak en büyük zevki.

Bodrum'da bir futurizm derneği kurmayı hayal ediyor.