Uluslararası Bodrum Herodot Çalıştayı - Hemşehrimiz Herodot Haftası

YEMEK ATÖLYESİ
Pelin Dumanlı

ANTİK ÇAĞ YEMEKLERİ

05 KASIM 2022, Saat: 16.00, Foodrum

Antik dönemde yaşayan insanların yemek kültürleri hakkında neler biliyoruz?
Yaşadığımız coğrafyada bizden önce yaşayan halklar neler yedi, bu coğrafya onlara neler sundu, hangi şekillerde pişirdiler ve beslenme alışkanlıkları nasıldı? Bu soruların cevabını yemek tarihi üzerine eğitim almış Pelin Dumanlı’dan antik çağ yemeklerinden seçkiler eşliğinde birlikte öğrenebileceksiniz. Antik çağlar ve gastronomi ilişkisini ilk kez konu edinen bu etkinliğin Bodrum’un kültürel dünyasında yeni bir kapı aralayacağını düşünüyoruz.

PELİN DUMANLI (1988, İstanbul)
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler Bölümü’nde tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimleri sırasında, et, sakatat ve kasap sektörü ile organik gıda sektörlerinde araştırma ve aktif olarak çalışmalar gerçekleştirdi. Meslek hayatına Otto İstanbul’da mutfak ve banket koordinatörü, Refika’nın Mutfağı’nda Mucize Lezzetler TV programından sorumlu Koordinatör olarak devam etti. 2012 yılında İstanbul’dan Bodrum’a yerleşti, profesyonel ve amatörlere yönelik gastronomi eğitimleri vermek üzere Foodrum Culinary Park’ı oluşturdu. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Akademisi’nin Koordinatörlüğü’nü yürütmüş ve halen öğretim görevlisi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümlerinde ders vermektedir, ayrıca ortaokul ve liseler dahil olmak üzere çeşitli okullarda eğitim vermekte ve atölyeler yürütmektedir. Mutfak kültürü konusunda incelemelerine devam etmekte, araştırmaları çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmaktadır. Sakatatadlı bir kitabı bulunmaktadır.