Uluslararası Bodrum Herodot Çalıştayı - Hemşehrimiz Herodot Haftası

CANLI SUNUM
Reyhan Destan

HERODOT'UN MASALSI GERÇEKLERİ

01 Kasım 2022, Saat: 14.00, Bodrum Ticaret Odası

Herodot, mitoloji ve masal dünyası içinde ilk defa gerçek “tarihi” prensiplere yönelen, sorgulayan, araştıran kanıtlar bulmağa çalışan bir tarih yazarıdır. Bununla beraber eserinin beğenilmesi için duyduğu masalsı olayları nakletmekten de çekinmemiştir. Bu nedenle ''arafta'' bir kişi gibidir. Eserdeki bazı hikayeler mitolojik ve masalsı bir havaya bürünür, bu nedenle kendisine ''masalcı Dede'' diyenler de olmuştur. Ancak son 25-30 yıldaki bazı arkeolojik kazı ve buluntular en masalsı olayların bile gerçek veya gerçeğe yakın olduğunu ispatlamıştır. Herodot’un kitabındaki masalsı hikayeleri Reyhan Destan ile birlikte irdeleyeceğiz.

REYHAN DESTAN (1945, Lüleburgaz)

Deniz Harb Okulu ve Kalifornia PG üniversitesinden mezun. Emekli deniz subayı Reyhan Destan Deniz savunma ve Stratejik Lojistik Sistemleri, Antik Anadolu kentleri ve tarihi coğrafya sertifikaları sahibi.

Tarihi ticaret yolları, ipek yolu ve OBOR projesi konularında makale ve yazıları bulunan Destan, Anadolu tarihi, şifalı bitkiler ve petroloji alanlarına ilgi duymaktadır.

"Derin Anadolu" isimli kitabını yayına hazırlamakta. 

Bir kitap tutkunu,bildik ve öğrendiklerini çevresi ile paylaşmak en büyük zevki.

Bodrum'da bir futurizm derneği kurmayı hayal ediyor.